اولین مرکز تخصصی مشاوره کنکور هنر

معرفی کنکور هنر

نام درس ضریب تأثیر در تمام زیر گروه ها
ادبیات فارسی 4
عربی 2
معارف اسلامی 3
زبان خارجی 2
نام درس زیر گروه 1 زیر گروه 2 زیر گروه 3 زیر گروه 4 زیر گروه 5
درک عمومی هنر 4 3 3 3 3
درک عمومی ریاضی و فیزیک 1 3 1 1 1
ترسیم فنی 1 2 2 1 1
خلاقیت تصویری و تجسمی 4 4 2 2 1
خلاقیت نمایشی 1 1 1 4 1
خلاقیت موسیقی 1 1 1 1 4
خواص مواد 1 1 1 1 1

در زیر به شرح مواد امتحانی کنکور هنر می پردازیم:


درک عمومی هنر: این مبحث در کنکور سراسری داری 30 تست می باشد موضوع این ماده ی امتحانی بیشتر درباره تاریخ هنر ایران و جهان و سیر و تحول آن در طول تاریخ تمدن بشری است و در آن مباحثی چون سبک شناسی معماری، آثار نقاشی و پیکرتراشی و همچنین محل کشف و نگهداری آثار هنری، سیر تکامل خوشنویسی و نگارگری می باشد با این حال هر ساله تعدادی سوال از مباحث خلاقیت نمایشی، تاریخ موسیقی، خواص مواد، عکاسی و صنایع دستی مطرح می شود که تعداد آن ها متغیر بوده و ممکن است هیچ سوالی از آن ها مطرح نگردد. موضوعی که شاید این درس را مشکل تر کند تعدد تصاویر در کتاب های مختلف است که داوطلب باید نام آن ها را با ویژگی هایشان به خاطر بسپارد که ما در همین سایت راه های آموزش و به خاطر سپاری آن ها را نیز آموزش خواهیم داد.


درک عمومی ریاضی و فیزیک: از این مبحث در کنکور سراسری 30 تست مطرح می شود که 5 تای آن فیزیک و 25 تای دیگر مربوط به ریاضی و هندسه می باشد. این ماده ی امتحانی همانطور که از نام آن پیداست مربوط به درس ریاضی و فیزیک می باشد باید به این مسئله اشاره کرد که در کنکور هنر بیشتر بر جنبه ی هوش و خلاقیت داوطلبان تاکید می شود و جنبه ی محاسباتی آن از اهمیت کمتری برخوردار است. منابع امتحانی آن هم ریاضیات سوم راهنمایی، ریاضی 1و2 دبیرستان ، فیزیک 1 و 2 و 3 نظری است با ذکر این نکته که بیشتر بر مباحث آزمایشات و تئوری آن تاکید می شود و هندسه 1 و 2 که نیز در آن ها هم فقط از خود قضایا و نکته های پایه آن سوال طرح می شود و بعضاً با سوالات ریاضی ترکیب می شوند و اهمیت جنبه ی استقرایی آن از استنتاجی بیشتر است.


ترسیم فنی: از این درس در کنکور سراسری 20 مطرح می شود. متاسفانه برای این درس به جز کتاب ترسیم فنی و نقشه کشی رشته ی معماری هنرستان منبع دیگری وجود ندارد ولی با این حال هر ساله چندین سوال از هندسه طرح می شود و در مبحث ترسیم فنی بر نمایابی، مجهول یابی، انواع پرسپکتیو و همچنین استاندارد های نقشه کشی و ابزار و تجهیزات تاکید می شود و سوالات از این مقوله ها خارج نخواهند بود و اگر از ابتدا این درس را با علاقه و برنامه ی درست مطالعه کنید می توان نتیجه ی خوبی نیز از آن گرفت.


خلاقیت تصویری و تجسمی: تعداد سوالات این درس در کنکور سراسری 20 عدد خواهد بود. منابع مطالعاتی این ماده ی امتحانی در بسیاری از موارد با مبحث درک عمومی هنر مشابه می باشد با این تفاوت که نوع طرح سوالات این دو مبحث را از هم متمایز می کند. در خلاقیت تصویری بیش از نیمی از سوالات را تصاویر تشکیل می دهند و داوطلب باید با دانش تئوری خود و همچنین ذهن خلاقی که آن را در طول سال پرورش داده آن ها را تجزیه و تحلیل کند. بدون شک این مبحث هم با تمرین و ممارست و تقویت چشم و مغز خود در طول سال می تواند بسیار آسان و لذت بخش باشد.


خلاقیت نمایشی: تعداد سوالات این درس در کنکوری سراسری 20 عدد می باشد. متاسفانه برای این درس به جز یک کتاب کوچک 64 صفحه ای که از سوی سازمان سنجش معرفی شده منبع دیگری وجود ندارد و یقیناً با این حجم کم نمی تواند پاسخ گوی داوطلبان کنکورباشد. ولی از طرفی هم به علت رشد رشته ی سینما و نمایش، در بازار کتاب های زیادی وجود دارد که می تواند نیاز داوطلبان را تا حد قابل ملاحظه ای مرتفع  سازد. مباحثی که در این ماده ی امتحانی ممکن است مورد سوال قرار گیرد سبک شناسی فیلم ها و کارگردانان، سیر تحول فیلمسازی، عکاسی و نمایش در طول تاریخ، اصطلاحات و دانش تصویری سینمایی و نمایشی می باشد و در زمینه تاریخ سینما بیشتر بر جنبه ی خلاقیتی و ابتکاری آن  تاکید دارند تا سوال های صرفاً تاریخی و کلیشه ای و همین امر باعث می شود که هر ساله نوع  گزینش سوالات تا حدودی تغییر کند و نتوان برای آن معیارهای مشخصی در نظر گرفت.


خلاقیت موسیقی: تعداد سوالات درس موسیقی در کنکور سراسری 20 عدد می باشد. برای این درس مانند خلاقیت نمایشی منبعی معرفی نشده است به جز یک کتاب 100 صفحه ای و اخیراً هم که یک کتاب دیگر به نام تئوری و ساختار موسیقی ایرانی نیز معرفی شده که باز با این حال فرقی به حال داوطلبان ندارد زیرا از آنجا که دست طراحان محترم کنکور هنر برای طرح سوالات از منابع مختلف کاملا باز است، داوطلبان برای اینکه دچار آسودگی خیال شوند باید به منابع مختلفی متوسل شوند و این خود باعث استرس و نگرانی است. ولی نکته ی قابل توجهی که در این درس وجود دارد شیرین بودن و ساختارمند بودن آن است و اگر کسی از ابتدا به این درس علاقه نشان دهد تنها با خواندن یک یا دو کتاب کنکور موجود دربازارمی تواند نتیجه ی خوبی بگیرد و خود را از سایر داوطلبان متمایز کند. مباحث مورد بحث در این ماده ی امتحانی تئوری موسیقی جهانی و ایرانی که شامل گام شناسی، آکورد شناسی، دستگاه شناسی و... می باشد و همچنین سوالاتی از تاریخ موسیقی ایران و جهان و ساز شناسی ایرانی و جهانی مطرح می گردد.


خواص مواد: تعداد سوالات این درس در کنکور سراسری 20 عدد می باشد. این درس شاید یکی از بی پایه و اساس ترین درس های کنکور هنر باشد چون نه تنها برای آن هیچ منبع مشخصی معرفی نشده است بلکه اصلا معلوم نیست که طراحان بسیار محترم در این درس به دنبال پیروی از کدام سیاست های آموزشی می باشند که هر ساله داوطلبان را با سوال های ویژه و غافلگیر کننده خود شگفت زده کرده و انگشت حیرت بر دهان اساتید و داوطلبان از همه جا بی خبر می گذارند. تمامی کتاب های هنرستان که مربوط به شناخت مواد ازمایعات، گازها گرفته تا نا فلزات، چوب، کاغذ، پارچه، شیشه، مس، مفرغ، چدن، آلومینیوم، پلاستیک، آهن آلات، جامدات، عکاسی، صنایع دستی، بیماری های شغلی، قیر، ابزار و تجهیزات و هر چه که مربوط به خواص مواد می باشد منبع این درس به شدت مهم و با اهمیت در زندگی ما، می باشند. ولی توجه داشته باشید که خواندن این همه کتاب نه ممکن است نه منطقی پس به یکی از کتاب های موجود کنکور در بازار که همه ی آن ها واقعا جامع و شامل است رضایت دهید و دنبال دردسر نروید زیرا هر چه قدر هم برای این درس وقت بذارید باز هم با سوالات جدید غافلگیر خواهید شد.

 

زیر گروه مجموعه ی رشته هایی که دروس امتحانی آن ها دارای ضرایب یکسان می باشد
1 ارتباط تصویری، تلویزیون و هنرهای دیجیتالی، چاپ، صنایع دستی، طراحی صحنه، طراحی لباس، عکاسی، کاردانی علمی – کاربردی فرش دستباف، کاردانی علمی – کاربردی طراحی پوشاک، کاردانی علمی – کاربردی گرافیک، کاردانی علمی - کاربردی هنر سفالگری،کاردانی هنرهای تجسمی (گرایش های: گرافیک / نقاشی)، کارشناسی فرش (گرایش های: بافت / رنگرزی / طراحی)، کتابت و نگارگری، مجسمه سازی، نقاشی، هنرهای صناعی (گرایش های: کاشی / سفال / منبت / معرق / نساجی سنتی)
2 باستان شناسی، طراحی صنعتی، علوم اجتماعی (گرایش مطالعات امنیتی)، علوم سیاسی، مدیریت اطلاعات و ارتباطات، مدیریت فرهنگی و هنری، مرمت و احیای بناهای تاریخی، هنر اسلامی، هنر اسلامی (گرایش های: سفال / شیشه / نگارگری / هنر و صنایع چوب / هنر و صنایع فلز)
3 کاردانی باستان شناسی، کاردانی حفاظت و مرمت بناهای تاریخی، مرمت آثار تاریخی، موزه
4 ادبیات نمایشی، بازیگری – کارگردانی، سینما (گرایش های: کارگردانی / فیلمنامه نویسی / فیلمبرداری / تدوین)، کاردانی علمی کاربردی انیمیشن، کاردانی هنرهای نمایشی (گرایش کارگردانی)، کارگردانی تلویزیون، نمایش عروسکی
5 آهنگسازی، موسیقی نظامی، نوازندگی موسیقی ایرانی، نوازندگی موسیقی جهانی